Kaikkonen: Salkkukeskustelusta Suomen kuntoon laittamiseen

Keskusta.fi / Ajankohtaista / Uutiset / Kaikkonen: Salkkukeskustelusta Suomen kuntoon laittamiseen
10.3.2017 11:51
AnttiKaikkonen2.jpg

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja kehottaa hallitusta laittamaan voimavaransa hallitusohjelman toteuttamiseen ja Suomen kuntoon laittamiseen ”salkkukeskustelun” sijaan.

- Yhdyn pääministerin näkemykseen siitä, että keskustelu ministereiden määrästä on aivan toissijaista. Salkkukeskusteluun ei kannata paljon voimavaroja laittaa.

- Yksinkertaistaen voi sanoa, että Suomessa ei ole niinkään pula ministereistä, vaan työpaikoista. Taloudessa ja työllisyydessä on vihdoin tapahtunut käänne parempaan, mutta sitä on nyt vahvistettava.

- Lisäksi ihmisten palvelut on laitettava kuntoon viemällä sote-uudistus viimeinkin maaliin, vastuullisella tavalla.

- Ministereiden määrä ja vastuujako on hallituspuolueiden kesken yhdessä sovittu hallitusneuvotteluissa. Muutokset ovat mahdollisia, jos isänmaan asiat tulevat siten paremmin hoidettua, ja niistä pystytään yhdessä luontevasti sopimaan. Liikaa energia siihen ei kuitenkaan kannata käyttää. 

- En arvostele ketään, vaan kannustan kaikkien hallituspuolueiden ministereitä laittamaan voimavaransa siihen, mihin he ovat suomalaisilta ja eduskuntaryhmiltään luottamuksen saaneet eli Suomen kuntoon laittamiseen, Kaikkonen sanoo.

Lisätietoja: Antti Kaikkonen, puh. 050 511 316