Ala-Nissilä ja Saarikko: Lapsiperheille verohelpotusta

Keskusta.fi / Ajankohtaista / Uutiset / Ala-Nissilä ja Saarikko: Lapsiperheille verohelpotusta
11.2.2017 10:34

Keskustan kansanedustajat Annika Saarikko ja Olavi Ala-Nissilä esittävät lapsiperheiden verotuksen keventämistä lisäämällä työtulovähennykseen lapsikorotuksen. Asiasta tulisi kaksikon mielestä päättää hallituksen puoliväliriihessä huhtikuussa.

Saarikko ja Ala-Nissilä eivät siis näe ministeri Sanni Grahn-Laasosen esitystä kaikille maksuttomasta varhaiskasvatuksesta ainoana vaihtoehtona kannustimien lisäämiseksi lapsiperheille. 

- Varhaiskasvatus kuuluu kaikille, mutta ministerituloilla varhaiskasvatuksen ei tarvitse olla ilmaista. On oikein, että varhaiskasvatusmaksuihin on kytketty tulosidonnaisuus. Sipilän hallitus teki oikein alentaessaan pienituloisten maksuja varhaiskasvatuksessa. Tätä linjaa Keskusta haluaa jatkaa.

- Verotuksen kevennys parantaisi lapsiperheiden ostovoimaa ja lisäisi työnteon kannustavuutta. Lapsiperheiden kannustinloukut ovat merkittäviä erityisesti siinä vaiheessa, kun lapsi siirtyy päivähoitoon, keskustan verotyöryhmää johtava Olavi Ala-Nissilä sanoo.

Annika Saarikko painottaa, että työnteon ja sosiaaliturvan rajapinnassa suurimpia haasteita on yhden vanhemman perheissä. 

- Siksi verovähennys tulisi kohdentaa kaksinkertaisena yksinhuoltajaperheille. Myös monilapsisten perheiden asema pitää huomioida, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Saarikko toteaa. 

Ala-Nissilä ja Saarikko kannustavat Sipilän hallitusta havaitsemaan suomalaisessa yhteiskunnan kasvavan ilmiön työssäkäyvien perheiden köyhyydestä. 

-  On hyvä, että lapset huomioidaan työttömyysturvan tasossa.  Lisäksi opintotukeen tarvitaan vihdoin huoltajakorotus. Myös työssäkäyvät lapsiperheet tulee huomioida ja siihen verotus on paras keino, Saarikko ja Ala-Nissilä sanovat.

Lisätietoja: Kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä puh. 040 5326 633  ja kansanedustaja Annika Saarikko p. 040 7446 770